C# Object Kullanımı - Genel Bakış



C# dilinde Object sınıfını kullanmanın sebepleri ve nasıl kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

O veriyi kullanabilmek bağırsakin unboxing teamüllemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bize epey kolaylık esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında muktezi tiplere Convert edebiliriz…

Kalıtım: Object klası, C# dilindeki tüm gayrı sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir sınıf oluştururken özel bir temel sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

UseVisualStyleBackColor: Button'un ense plan rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

C# dilinde Object dershaneını kullanmanın nedenleri ve elbette kullanılması gerektiği dunda açıklanmıştır:

C# programlama dilinde, Object dershaneı, omurga nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün sair sınıfların C# Object Kullanımı ast derslikıdır ve bu nedenle dilin en bel kemiği yapı taşlarından birini oluşturur.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bili MyShape klasındaki boş string ifadesi değil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

C# Mod Alma İşlemi , ovamız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod kabız kısaca bölme teamülleminden artan bulma medarımaişetlemini göreceğiz. Bu iş…

kâh nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Sınıf yahut yapı, üyelerinden her birinin klas yahut yapı haricinde ne kadar erişilebilir bulunduğunu belirtebilir.

TextBox'ın Text özelliğini başka veri kaynaklarına yahut bileğmeselekenlere ilişkilayarak veri destelaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir olay tetiklenir ve bu vakaya merbut maslahatlemler gerçekleştirilebilir.

İsteğe destelı minimumBalance bir parametre kucakermiş ikinci bir oluşturucu ekleyerek başlangıçlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla yapılan tüm eylemleri gerçekleştirir.

Yukarıdaki şifre dü yeni tekniği gösterir. İlk olarak, minimumBalance vadi olarak readonlyişaretlenir. Bu, nesne oluşturulduğunda değerin değmaslahattirilemeyeceği medlulına hasılat. bir BankAccount oluşturulduktan minimumBalance sonra değteamültirilemez.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar