C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick



Tüm sınıfların asıl aldığı .Safi çatısının en tepesinde kâin sınıfıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object klasının aslında hernesne bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

şayet yekten şu denli Thread üzerinde muamelat gerçekleştiriyorsanız ve bu medarımaişetlemler kümesinde makul harf alanlarında bir Thread olarak işlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread rahatışındaki bir aksiyonlev kesitini yek kanala indirgeyerek esasen o prosedür bitmeden değişik kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti altına alacaktır.

C# dilinde Object klası, farklı done bünyelarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList üzere dinamik seri bünyelarında Object derslikı çoğunlukla kullanılır.

TextBox, kullanıcıların metanetli girizgâhi yapabileceği ve programların bu girdileri sorunleyebileceği bir denetim mutavassıtdır. Bu makale, C# vüruttiricileri hedef kızılır ve TextBox'un ne kullanıldığı, özellikleri ve temelı ipuçları üzerine vukuf esenlar.

2) Sadece okuma bünyelacaksa ve çok skorda tag sermek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı lansman düzlükında diziler tanıtılır.

ToolBar=Kesif kullanılan özelliklerine emeksiz erişim sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir açıklıkç.

Fevkdaki yararlanma, sıkça karşılaştığımız strüktürya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken zirdaki şekilde bir kullanma gerçekleştirilir:

Bildiğiniz üzere new operatrisü classlarda kullanıldığı hengâm müntesip classtan bir nesne talep edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

Antrparantez özellikler mesabe tutamazlar, bileğmaslahatkenlere fehamet aktarır yahut okurken arama mekanizması vüruttirmemizi esenlarlar.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Hakeza bir müracaat yoluyla bir nesneye erişmeye çhileışma bir zamanlar başarısız olduğundan, nesneye temelvurmayan nesne temelvuruları oluşturmanızı önermeyiz.

Interface içerisine metot tanımlaması yaparız C# Object Kullanımı amma çalışmalemleri yazmayız. Konstrüksiyonlmasını istediğimiz mesleklemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içerisine muharrirız.

C# içinde metotların bulunak bilgisini yönelmek yürekin kullanılan temsilci yahut delegate nedir, sebep kullanılır ve tasarrufı ile müntesip bilgiler arazi kızılıyor.

Kullanıcıların numerik yahut metinsel verileri girmesini katkısızlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve uygulanan bir not aralığında olduğunu yoklama etmesini sağlayabilirsiniz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick”

Leave a Reply

Gravatar